Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2012


ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2012
      ΣΤΕΒΙΑ 




ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2012

Νέο Σεμινάριο για τη εκμάθηση της καλλιέργειας της  Στέβιας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή το πρωί της  27/5/2012 στην αίθουσα Συνεδρίων του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου «ΠΑΝΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΝ» ( PAN COLLEGE ) στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις του «ΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» στη Βάρκιζα Αττικής.



Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
Οι Σύνεδροι στο Σεμινάριο Στέβιας  ήταν από την Αττική, την Εύβοια ,την Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, τη Στερεά Ελλάδα κ. ά. περιοχές κυρίως της Ν. Ελλάδας.
Από επαγγελματική άποψη στο Σεμινάριο της Στέβιας στη Βάρκιζα συμμετείχαν σύνεδροι με ποικίλη επαγγελματική σύνθεση και όχι μόνο Γεωπόνοι και Αγρότες ( όπως Φαρμακοποιοί, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Διατροφολόγοι, Αισθητικοί κλπ. ,  Επιχειρηματίες ενδιαφερόμενοι για επένδυση στη Μεταποίηση και Εμπορία της Στέβιας κλπ ) γεγονός που σημαίνει, ότι η Στέβια ενδιαφέρει και όλο τον επιστημονικό κόσμο διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο.





ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ:
Το Σεμινάριο Στέβιας στη Βάρκιζα Αττικής διάρκειας περίπου 3 - 4  ωρών  αποσκοπούσε στην εκμάθηση
α) της καλλιέργειας της Στέβιας από Γεωπόνους και Αγρότες,
β) της  βιομηχανικής μεταποίησης για την παραγωγή της Στεβιοζάχαρης,
γ) της εμπορίας και των εξαγωγών των προϊόντων της Στέβιας, αλλά και    
δ) εκμάθηση των διαφόρων ευεργετικών για την ανθρώπινη υγεία ιδιοτήτων της Στέβιας  και των χρήσεων της Στέβιας.
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ :

«ΣΤΕΒΙΑ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ- ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ - ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ  ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ  ήταν 
 ο Γεωπόνος-ερευνητής της Στέβιας κ. Παύλος Καπόγλου, συγγραφέας του Βιβλίου «ΣΤΕΒΙΑ: Γλυκιά, αλλά Αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ».




Το Σεμινάριο  ήταν οργανωμένο σε ιδιωτική βάση και είχε ορισθεί  ποσό συμμετοχής κάθε Σύνεδρου στο κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο.               
Αξίζει να τονισθεί, ότι παρόλη την οικονομική κρίση υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στο Σεμινάριο Στέβιας στη Βάρκιζα.
Το 2012 είναι πλέον η χρονιά της Στέβιας για την Ελλάδα.                                 
Γι' αυτό τέτοια Σεμινάρια εκμάθησης της καλλιέργειας της Στέβιας ( και όχι απλά Ημερίδες, όπου γίνεται γνωριμία και μόνο μια σύντομη αναφορά στην καλλιέργεια της Στέβιας) θα οργανώνονται συχνά και θα επαναλαμβάνονται στη διάρκεια του 2012 σε διάφορες περιοχές της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε και στην Βάρκιζα Αττικής Σεμινάριο εκμάθησης της καλλιέργειας της Στέβιας μετά από αιτήματα και εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλούς από τη Νότια Ελλάδα.     

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΖΕΣΤΟΥ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ.
Κατά την άφιξη και υποδοχή των συνέδρων και κατά το διάλλειμα του Σεμιναρίου  Στέβιας προσφέρθηκε στους Σύνεδρους για δοκιμή και  γευσιγνωσία = γνωριμία με τη Στέβια ένα ζεστό ρόφημα- αφέψημα μόνο με Στέβια, η οποία είναι βέβαια ένα φυσικό γλυκαντικό, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα υγιεινό αφέψημα κατά της γρίπης καθώς και με άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΦΥΤΩΝ ΣΤΕΒΙΑΣ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΟΝ «ΑΚΡΟΚΟΣΜΟ»  ΒΑΡΚΙΖΑΣ 


Στη διάρκεια του Σεμιναρίου έγινε επίδειξη μικρών σποροφύτων Στέβιας, αλλά και διετών φυτών  Στέβιας του 2011, που είχαν επιζήσει το Χειμώνα και έχουν αναβλαστήσει την Άνοιξη του 2012.



Επίσης θα γίνει εγκατάσταση δοκιμαστικής καλλιέργειας Στέβιας σε ιδιόκτητο αγρό στο ύψωμα του «ΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» με τη θαυμάσια θέα στο Σαρωνικό.
Έτσι σε επόμενα Σεμινάρια Στέβιας σε αίθουσα του «PAN COLLEGE” στον «ΑΚΡΟΚΟΣΜΟ» προγραμματίζεται να γίνεται επί τόπου πρακτική εξάσκηση στην εκμάθηση της καλλιέργειας της Στέβιας σε αυτή τη δοκιμαστική καλλιέργεια. 
Στην πρακτική εξάσκηση στην καλλιέργεια της Στέβιας θα δικαιούνται και θα μπορούν να συμμετέχουν και όσοι Σύνεδροι συμμετείχαν στο Σεμινάριο της 27/5/2012, αλλά και όσοι συμμετείχαν σε παλιότερες Ημερίδες της Στέβιας με ομιλητή τον Γεωπόνο Παύλο Καπόγλου. 

 Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944932985      
και στα email: 
pkapoglu@hotmail.com
pkapoglu@gmail.com
pkapoglu@otenet.gr

Πηγή :
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
http://stevia-gr,blogspot.com