Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

24-11-2013-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ + ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΥΚΙΣΚΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.


Σεμινάριο ΣΤΕΒΙΑΣ



και 


Ημερίδα ΛΥΚΙΣΚΟΥ




στην Αλεξάνδρεια 
         
 Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ώρα 10.00-15.30
      Αίθουσα:
« Ι.Κ.Ε.Α. ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ»
Ιδιωτικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ )
     στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 50 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 
                   
                                                  Θέματα Ημερίδας:                                             1. Καλλιέργεια- Μεταποίηση- Εμπορία-
Ευεργετικές ιδιότητες- Χρήσεις Στέβιας.

           2. Γνωριμία με τον ελληνικό αυτοφυή Λυκίσκο.
  Ίδρυση ομάδας παραγωγών Λυκίσκου στην Ελλάδα.

Κεντρικός ομιλητής:

 ο Γεωπόνος- ερευνητής Παύλος  Καπόγλου,  συγγραφέας  του βιβλίου:

«ΣΤΕΒΙΑ- γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ»

         Είσοδος  από 30 έως 50 ευρώ / άτομο.

Πληροφορίες  και Πρόγραμμα Ημερίδας:
στο ιστολόγιο: www.στεβια.gr
 Στα blog:      http://stevia-gr.blogspot.com
                      http://stevia-kapogloupm.blogspot.com 

Δηλώσεις συμμετοχής
Στα email:        pkapoglu@otenet.gr
                         pkapoglu@gmail.com
                         pkapoglu@hotmail.com

Και στο τηλέφωνο             6944 932985      

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΣΤΕΒΙΑΣ και
ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΥΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

10.00 – 11.00   :  Προσέλευση – Εγγραφές- Γνωριμίες
11.00 – 11.10   : Χαιρετισμός εκπρόσωπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
 Η ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και στροφής σε εναλλακτικές δυναμικές καλλιέργειες. Πρόταση μας:
1. Η ΣΤΕΒΙΑ ( Stevia rebaudiana Bertoni):  Η νέα κερδοφόρα καλλιέργεια 
2. Ο ΛΥΚΙΣΚΟΣ ( Humulus Lupulus) : Ο περιφρονημένος θησαυρός της ελληνικής γης

11.10 -  11.20 : 
ΣΤΕΒΙΑ: Μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια.
Η Σύγκριση της Στέβιας με άλλες καλλιέργειες

11.20– 11.40 : 
Η Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας.
Οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας.
Η κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας.
Η  ευδοκίμηση της Στέβιας σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας.

11.40- 12.00 : 
Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου και ζώων»
Οι χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των πουλερικών και των μελισσών.

12.00- 12.30 :  
Διάλειμμα για καφέ / Τσάι Στέβιας και Λυκίσκου-  Επιχειρηματικές επαφές 

 12.30- 13.30 :
Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΣΤΕΒΙΑΣ
Οικονομικά αποτελέσματα καλλιέργειας της Στέβιας.
Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ
Η εμπορική σημασία και η προοπτική της Στέβιας.
Η θέση της Στέβιας στην παγκόσμια αγορά των γλυκαντικών
Η συμβολή της Στέβιας στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.

13.30- 13.45. 
O ΛΥΚΙΣΚΟΣ ( Humulus Lupulus)  : Ο αγνοημένος θησαυρός της  Ελλάδας.                       
Η γνωριμία με τον ελληνικό αυτοφυή Λυκίσκο. 
Πρωτοβουλία ίδρυσης της πρώτης στην Ελλάδα Ομάδας Παραγωγών Λυκίσκου.

13.45 - 14.15   :  Ερωτήσεις ακροατηρίου.

14.15 – 15.00  :   Λήξη Ημερίδας –
                            Επίσκεψη σε επιδεικτική καλλιέργεια Στέβιας.
                            Προσωπικές συναντήσεις  με Συνέδρους.  
                        



Δεν υπάρχουν σχόλια: