Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΣΤΕΒΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Με θέματα:
1. «Η καλλιέργεια και η μεταποίηση της Στέβιας»
2. «Η συμβολή της Στέβιας στην Αγροτική & Βιομηχανική Ανάπτυξη της Ελλάδας»

Η ΣΤΕΒΙΑ , η οποία μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή στην Ελλάδα, είναι σήμερα το πιο πολυσυζητημένο φυτό παγκοσμίως, γεγονός που οφείλεται στις θαυμαστές ιδιότητες του και κυρίως στο γεγονός, ότι περιέχει γλυκαντικές ουσίες ( ζάχαρη) χωρίς θερμίδες και γι’ αυτό προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά Γλυκαντικών ουσιών και ζάχαρης.

Η ΣΤΕΒΙΑ φέρνει Επανάσταση σε πολλούς τομείς:
1) Στη Γεωργία,
2) Στη Βιομηχανία γλυκαντικών και Ζάχαρης,
3) Στη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και τελικά
4) Στην υγιεινή Διατροφή μας.

Ο Γεωπόνος ΚΑΠΟΓΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ , που είναι από τους 2-3 πρώτους Έλληνες Γεωπόνους, που έχει ασχοληθεί επιστημονικά με τη Στέβια και είναι ο συγγραφέας του πρώτου στην Ελλάδα βιβλίου για την επιχειρηματική καλλιέργεια της Στέβιας με τίτλο «ΣΤΕΒΙΑ. Γλυκιά, αλλά αθώα- Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ», προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Γιαννιτσών κ. Τσάτσο Κυριάκο για να ενημερώσει το Δ/Σ της ΕΑΣ για τις προοπτικές καλλιέργειας της Στέβιας στην Ελλάδα και κυρίως σε καπνοπαραγωγικές περιοχές, όπως τα Γιαννιτσά.
Το Δ/Σ της ΕΑΣ Γιαννιτσών σε ειδική συνεδρίαση του Δ/Σ και μετά από τη σχετική ενημέρωση από το Γεωπόνο Παύλο Καπόγλου, έκανε ομόφωνα δεκτή την Πρόταση του και του ανέθεσε με Σύμβαση τη διεξαγωγή δυο ενημερωτικών Ημερίδων Στέβιας στα Γιαννιτσά με στόχο να ενημερωθεί και να προετοιμασθεί ο Γεωπονικός και Αγροτικός κόσμος της περιοχής για την επικείμενη έναρξη της καλλιέργειας της Στέβιας από το 2011 και στην Ελλάδα.
Κεντρικός ομιλητής στις δυο Ημερίδες Στέβιας θα είναι ο Γεωπόνος ΑΠΘ Καπόγλου Παύλο, που θα πλαισιωθεί από δυο άλλους ομιλητές καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή άλλους ειδικούς στην καλλιέργεια της Στέβιας Γεωπόνους.
Αναλυτικό πρόγραμμα των Ημερίδων για τη Στέβια θα ανακοινωθεί στο Διαδίκτυο, θα διανεμηθεί σε διάφορα σημεία και χωριά της επαρχίας Γιαννιτσών και επί πλέον σχετικές Αφίσες θα αναρτηθούν στα γραφεία της ΕΑΣ Γιαννιτσών και σε άλλα σημεία στην πόλη και στα χωρία της επαρχίας Γιαννιτσών.
Οι δύο Ημερίδες της Στέβιας στα Γιαννιτσά θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2010 σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από την ΕΑΣ Γιαννιτσών και οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσω του τοπικού τύπου, αλλά θα αναρτηθούν και στο Διαδίκτυο σε ιστοσελίδα της ΕΑΣ Γιαννιτσών καθώς και σε ιστοσελίδες του Γεωπόνου Παύλου Καπόγλου.
Επίσης για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημερίδων Στέβιας μπορείτε να απευθύνεστε είτε στην ΕΑΣ Γιαννιτσών στα τηλέφωνα 23820 28137 & 22203,
είτε στον Γεωπόνο - επιστημονικό υπεύθυνο του έργου Καπόγλου Παύλο στο
Τηλέφωνο: 6944932985 και στο
email : pkapoglu@otenet.gr

Περισσότερη ενημέρωση για την καλλιέργεια και τις χρήσεις της Στέβιας θα βρείτε στο βιβλίο «ΣΤΕΒΙΑ. Γλυκιά, αλλά αθώα- Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»
Για πληροφορίες & παραγγελίες του βιβλίου μπορείτε να απευθυνθείτε στον Συγγραφέα του βιβλίου Καπόγλου Παύλο-Γεωπόνο ΑΠΘ.
Επίσης ενημέρωση, ειδήσεις & εξελίξεις για τη Στέβια θα βρείτε και στις ιστοσελίδες:
www.στεβια.gr
http://stevia-gr.blogspot.com
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: