Ημερίδα
ΣΤΕΒΙΑ
«Καλλιέργεια- μεταποίηση- ευεργετικές ιδιότητες- χρήσεις» Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Στέβια αποκαλείται «το μαγικό φυτό της νέας χιλιετίας»Η Στεβιοζάχαρη θεωρείται «η ζάχαρη του μέλλοντος»
Είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς θερμίδες.
Η καλλιέργεια της είναι κερδοφόρα και θα ξεκινήσει το 2012

Άγιος Αθανάσιος Δήμου Χαλκηδόνας.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, ώρα 7.30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση : ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης
Συνδιοργανωτής : Δήμος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΕΒΙΑΣ
19.30 : Προσέλευση – Εγγραφές.
19.40- 19.50 : Χαιρετισμός Δήμαρχου Χαλκηδόνας
Η χρησιμότητα της ημερίδας και της επιδεικτικής
καλλιέργειας της Στέβιας για την αγροτική ανάπτυξη.
19.50 - 20.00 : κ. Δογάνης Κυριάκος, Διευθυντής ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
ΣΤΕΒΙΑ: Μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια.
Η Σύγκριση της Στέβιας με άλλες καλλιέργειες.
20.00- 21.00 : Καπόγλου Παύλος, γεωπόνος & συγγραφέας βιβλίου
« ΣΤΕΒΙΑ- γλυκιά, αλλά αθώα.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ»
Α) ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΤΕΒΙΑ:
Η Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας.
Οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας.
Η κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας.
Η προσαρμοστικότητα και η ευδοκίμηση της στην Ελλάδα.
Β) ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΕΒΙΑΣ:
Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου.
Οι χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου.
Γ) Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ
Σπορά-μεταφύτευση-Συλλογή- αποθήκευση
Οικονομικά αποτελέσματα καλλιέργειας της Στέβιας.
Μεταποίηση Στέβιας για παραγωγή Στεβιοζάχαρης.
Δ) Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ:
Η εμπορική σημασία και η προοπτική της Στέβιας.
Η θέση της Στέβιας στην παγκόσμια αγορά των γλυκαντικών
Η συμβολή της Στέβιας στην αγροτική και βιομηχανική
ανάπτυξη της Ελλάδας.
21.00: Ερωτήσεις ακροατηρίου και Απαντήσεις Εισηγητή .
21.30 : Λήξη Ημερίδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου