Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΕΒΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- 11/12/2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΕΒΙΑΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 11/12/2011
ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Η πανελλαδική Ημερίδα  Στέβιας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή το πρωί της  11/12/2011, στην αίθουσα «Κτήμα ΑΦΡΟΔΙΤΗ»  στην Αλεξάνδρεια  σε συνεργασία με  το Σύλλογο  Γεωπόνων Ημαθίας και με τη συμμετοχή πολλών συνέδρων από όλη την Ελλάδα.
Την Πανελλαδική Ημερίδα Στέβιας στην Αλεξάνδρεια, λόγω της επικαιρότητας του θέματος της Στέβιας, κάλυψαν δημοσιογραφικά  τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος.
Η Ημερίδα Στέβιας στην Αλεξάνδρεια θα μεταδοθεί από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Pellatv και Europe1, από την εφημερίδα « Σήμερα στη Θεσσαλονίκη», από το αγροτικό περιοδικό «AgronewsAgrenda» και από άλλα περιοδικά , καθώς και από πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Επίσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.στεβια.gr και στα blogs
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
http://stevia-gr.blogspot.com

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ:

«ΣΤΕΒΙΑ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ- ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ - ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ  ΣΤΗΝ  ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
.
1)    Η κα. Καλλιόπη. Παπαοικονόμου πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ημαθίας.
2)    ο Γεωπόνος-ερευνητής της Στέβιας κ. Παύλος Καπόγλου,  συγγραφέας του Βιβλίου «ΣΤΕΒΙΑ: Γλυκιά, αλλά Αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ».

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ  & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΝΟΜΗ  των ΣΥΝΕΔΡΩΝ.

Η πανελλαδική Ημερίδα Στέβιας στην Αλεξάνδρεια ήταν οργανωμένη σε ιδιωτική βάση και είχε ορισθεί  ποσό συμμετοχής κάθε Σύνεδρου στο κόστος διεξαγωγής της ημερίδας. Παρόλη την οικονομική κρίση υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην Ημερίδα Στέβιας στην Αλεξάνδρεια .
Ενδιαφέρον έχει η επαγγελματική σύνθεση της Ημερίδας Στέβιας καθώς διαπιστώνεται, ότι η Στέβια ενδιαφέρει όχι μόνον τους Γεωπόνους και τους Αγρότες, αλλά και όλο τον επιστημονικό κόσμο διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Έτσι στην Ημερίδα Στέβιας στην Αλεξάνδρεια συμμετείχαν πολλοί Αγρότες, αλλά και πολλοί Γεωπόνοι . Επίσης συμμετείχαν Επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων ( Ιατροί , Πολιτικοί Μηχανικοί, Οικονομολόγοι κλπ ), αλλά και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες.
Επίσης συμμετείχαν και μερικοί σύνεδροι υποψήφιοι επενδυτές, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την μεταποίηση και την εμπορία της Στέβιας.
Επίσης και η γεωγραφική προέλευση των συνέδρων έκανε αίσθηση καθόσον συμμετείχαν Σύνεδροι από την Αθήνα, από την Πελοπόννησο, από τη Στερεά Ελλάδα, από την Ήπειρο, από τη Θεσσαλία, από τη Θράκη, από τη Θεσσαλονίκη και από όλη την Μακεδονία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΖΕΣΤΟΥ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ.
Κατά την άφιξη και υποδοχή των συνέδρων και πριν από την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας Στέβιας προσφέρθηκε στους Σύνεδρους για δοκιμή και  γευσιγνωσία = γνωριμία με τη Στέβια ένα ζεστό ρόφημα- αφέψημα μόνο με Στέβια, η οποία είναι βέβαια ένα φυσικό γλυκαντικό, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα υγιεινό αφέψημα κατά της γρίπης καθώς και με άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγινε επίσκεψη των Συνέδρων σε δοκιμαστική καλλιέργεια της Στέβιας στην Αλεξάνδρεια, που έχει εγκαταστήσει ο Γεωπόνος- ερευνητής της Στέβιας κ. Παύλος Καπόγλου, όπου διαπιστώθηκε ότι το υπέργειο τμήμα των φυτών της Στέβιας ήταν ακόμη πράσινο και δεν είχε  παγώσει, παρόλο ότι στην Αλεξάνδρεια υπήρξαν μερικές νύχτες χαμηλές θερμοκρασίες γύρω στους – 4ο C.  
Οι σύνεδροι δοκίμασαν χλωρά φύλλα από τα φυτά Στέβιας και εντυπωσιάστηκαν από τη θεαματική γλυκύτητα τους και μάλιστα μερικοί από τον ενθουσιασμό τους έκοψαν κλαδιά και ξερίζωσαν μικρά φυτά Στέβιας ως αναμνηστικά.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6944932985
και στα email: 
pkapoglu@hotmail.com
pkapoglu@gmail.com
pkapoglu@otenet.gr


Πηγή :
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
http://stevia-gr,blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: