Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΦΈΡΕΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΒΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΎΜΒΑΣΉ ΤΟ 2012΄;




Η καλλιέργεια της Στέβιας σε μεγάλη έκταση θα πρέπει κανονικά να γίνεται με τη μέθοδο της Συμβολαιακής Γεωργίας, ώστε να υπάρχει εξασφαλισμένη απορρόφηση της παραγωγής του Αγρότη.
Επειδή όμως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κατασκευής εργοστασίου Στέβιας στην Ελλάδα καθυστερούν να αποφασίσουν ( λόγω της οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας ), οι ενδιαφερόμενοι Αγρότες έχουν συμφέρον να διακινδυνέψουν μόνοι τους και να ξεκινήσουν από το 2012 μια δοκιμαστική καλλιέργεια Στέβιας σε μικρή έκταση, διότι θα έχουν τα εξής συγκεκριμένα οφέλη από αυτή την δοκιμαστική καλλιέργεια:
1. Θα εκπαιδευτούν και θα εξοικειωθούν στην καλλιέργεια Στέβιας, ώστε το επόμενο έτος θα καλλιεργήσουν τη Στέβια σε μεγαλύτερη έκταση με επιτυχία και χωρίς λάθη.
2. Αφού η Στέβια είναι πολυετής καλλιέργεια , η έκταση που θα φυτευτεί εφέτος θα είναι δευτεροετής και τον επόμενο χρόνο δεν θα χρειαστεί ξανά τις δαπάνες φύτευσης της Στέβιας στην ίδια έκταση.
3. Η παραγωγή του 2012 σε φύλλα και σε σπόρο θα μπορεί να απορροφηθεί ( να πουληθεί ) και χωρίς την ύπαρξη Σύμβασης καλλιέργειας, λόγω της μικρής ποσότητας και διότι υπάρχει ζήτηση Στέβιας στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και διότι μπορεί τελικά να λειτουργήσει εργοστάσιο μεταποίησης της Στέβιας στην Ελλάδα εντός του 2012, έστω με καθυστέρηση.
4.  Η παραγωγή σε ξηρά φύλλα μπορεί να αποθηκευτεί για πολλούς μήνες για το επόμενο έτος 2013.
5.  Από την μικρή έκταση Στέβιας του 2012 θα μπορεί ο αγρότης να παράγει το σπόρο, που θα χρειασθεί την επόμενη χρονιά για όλα τα χωράφια του.
Πηγή : http://stevia-kapogloupm.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: