Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΤΕΒΙΑ- ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΆ - ΚΥΡΙΑΚΉ 1/4/2012


        ΣΤΕΒΙΑ




ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4/2012

Σεμινάριο για τη εκμάθηση της καλλιέργειας της  Στέβιας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή το πρωί της  1/4/2012 στην αίθουσα Συνεδρίων του "Ιππικού Ομίλου"  Γιαννιτσών με τη συμμετοχή πολλών συνέδρων κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα ( Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία), αλλά και μερικών από τη Νότια Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο).

Το Σεμινάριο Στέβιας διάρκειας περίπου 3 - 4  ωρών  αποσκοπεί στην εκμάθηση της καλλιέργειας και μεταποίησης της Στέβιας από Γεωπόνους και Αγρότες. 
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΆ :

«ΣΤΕΒΙΑ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ- ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ - ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ  ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ήταν 
 ο Γεωπόνος-ερευνητής της Στέβιας κ. Παύλος Καπόγλου, συγγραφέας του Βιβλίου «ΣΤΕΒΙΑ: Γλυκιά, αλλά Αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ».


 Το Σεμινάριο  ήταν ξανά οργανωμένο σε ιδιωτική βάση και είχε ορισθεί  ποσό συμμετοχής κάθε Σύνεδρου στο κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο. Παρ όλη την οικονομική κρίση υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στο Σεμινάριο Στέβιας στα Γιαννιτσά.
Το 2012 είναι πλέον η χρονιά της Στέβιας για την Ελλάδα. Γι' αυτό τέτοια Σεμινάρια εκμάθησης της καλλιέργειας της Στέβιας ( και όχι απλά Ημερίδες, όπου γίνεται μόνο σύντομη αναφορά στην καλλιέργεια της Στέβιας) θα οργανώνονται συχνά και θα επαναλαμβάνονται στη διάρκεια του 2012 στα Γιαννιτσά, αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.


Στα πλαίσια αυτά σύντομα μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί και στην Βάρκιζα Αττικής Σεμινάριο εκμάθησης της καλλιέργειας της Στέβιας μετά από αιτήματα και εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλούς από τη Νότια Ελλάδα.     

Στο Σεμινάριο της Στέβιας στα Γιαννιτσά συμμετείχαν σύνεδροι με ποικίλη επαγγελματική σύνθεση ( και όχι μόνο Γεωπόνοι και Αγρότες), γεγονός που σημαίνει, ότι η Στέβια ενδιαφέρει και όλο τον επιστημονικό κόσμο διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΖΕΣΤΟΥ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ  ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ.
Κατά την άφιξη και υποδοχή των συνέδρων και πριν από την έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου Στέβιας προσφέρθηκε στους Σύνεδρους για δοκιμή και  γευσιγνωσία = γνωριμία με τη Στέβια ένα ζεστό ρόφημα- αφέψημα μόνο με Στέβια, η οποία είναι βέβαια ένα φυσικό γλυκαντικό, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα υγιεινό αφέψημα κατά της γρίπης καθώς και με άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΒΙΑΣ  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

Προγραμματίζεται εγκατάσταση δοκιμαστικής καλλιέρειας σε χωράφι του "Ιππικού Ομίλου" Γιαννιτσών.
Έτσι σε επόμενα Σεμινάρια Στέβιας στον "Ιππικό Όμιλο" Γιαννιτσών προγραμματίζεται να γίνεται επί τόπου πρακτική εξάσκιση στην εκμάθηση της καλλιέργειας της Στέβιας σε αυτή τη δοκιμαστική καλλιέργεια. 
Στην πρακτική εξάσκηση στην καλλιέργεια τςη Στέβιας θα δικαιούνται και θα μπορούν να συμμετέχουν και όσοι Σύνεδροι συμμετείχαν στο Σεμινάριο της 19/2/2012, αλλά και όσοι συμμετείχαν σε παλιότερες Ημερίδες της Στέβιας με ομιλητή τον Γεωπόνο Παύλο Καπόγλου. 


 Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6944932985
και στα email: 
pkapoglu@hotmail.com
pkapoglu@gmail.com
pkapoglu@otenet.gr


Πηγή :
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
http://stevia-gr,blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: