Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

NESCAFE with STEVIA- NESCAFE ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Το εκχύλισμα φύλλων Στέβιας (γλυκό νερό Στέβιας ) χρησιμοποιείται για την παρασκευή όλων των ειδών καφέδων (όπως για Νεσκαφέ, ελληνικό καφέ, Καπουτσίνο κλπ) για να πιούμε γλυκούς καφέδες χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες.

Εκτέλεση : 
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι βρασμού ( μέχρι να κοχλάσει και βγάλει φυσαλίδες βρασμού).
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τα φύλλα της Στέβιας. Αφήνουμε  το ζεστό νερό μέχρι να κρυώσει λίγο, ώστε να γίνει η εκχύλιση των γλυκαντικών, των αρωματικών και των αντιοξειδωτικών ουσιών της Στέβιας ( περίπου 5-10 λεπτά της ώρας).
  3. Στραγγίζουμε το εκχύλισμα Στέβιας και μένει το γλυκό νερό= εκχύλισμα Στέβιας= τσάι Στέβιας.
  4.  Στη συνέχεια αυτό το γλυκό νερό Στέβιας το χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε τον ζεστό Νεσκαφέ ή τον παγωμένο Νεσκαφέ Φραπέ.
  5. Φυσικά το ίδιο γλυκό νερό Στέβιας μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για την παρασκευή  οποιουδήποτε άλλου είδους καφέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Φύλλα Στέβιας αποξηραμένα μπορείτε να παραγγείλετε στα τηλέφωνα :                                        6944 932985 και 6945768270.
Εάν θέλετε χλωρά φύλλα Στέβιας, μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά φυτά Στέβιας σε γλάστρες ή στον κήπο σας.
Οδηγίες ερασιτεχνικής καλλιέργειας της Στέβιας μπορείτε να βρείτε σε άλλες σελίδες σε αυτόν τον ιστότοπο μας: http://stevia-kapogloupm.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: