Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΕΒΙΑΣ-ΒΕΡΟΙΑΣ 2/6/10

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
Εκ μέρους του Νομάρχη, χαιρέτισε την ημερίδα ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα κ. Στάθης Γεωργιάδης, τονίζοντας την ανάγκη στροφής της Ημαθίας σε νέες δυναμικές καλλιέργειες, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων της περιοχής μας και σημειώνοντας ότι η καλλιέργεια της Στέβιας προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία αγροτικής και βιομηχανικής ανάπτυξης της Ημαθίας και όλης της Ελλάδας.
Επίσης επεσήμανε, ότι η Ν.Α. Ημαθίας στηρίζει κάθε νέα πρόταση και προοπτική που στοχεύει στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στο νομό μας και εκ μέρους του Νομάρχη κήρυξε την έναρξη της ημερίδας.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΗ:
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου χαιρέτισε την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, μιλώντας για μια καινοτόμο καλλιέργεια η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά, αντικαθιστώντας στην Ελλάδα την καλλιέργεια του καπνού και άλλων παραδοσιακών καλλιεργειών , που παρουσιάζουν προβλήματα απορρόφησης τους.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ:


Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ημαθίας κ. Καλλιόπη. Παπαοικονόμου τόνισε ότι το φυτό στέβια προκαλεί ανατροπές στην αγορά των γλυκαντικών και της ζάχαρης, όπου έχουν εισέλθει δυναμικά και επιχειρηματικοί κολοσσοί (όπως η Coca-Cola, η PEPSI cola, η NESTLE) και απασχολεί σήμερα τον ιατρικό, τον επιχειρηματικό και τον γεωπονικό κόσμο. Παρουσίασε, μάλιστα, οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καλλιέργεια της Στέβιας είναι προσοδοφόρος και μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην αγροτική οικονομία της Ημαθίας και της Ελλάδας.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
Την ημερίδα παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Πλατέως κ. Φώτης Δημητριάδης, η Αντινομάρχης κ. Ολυμπία Ιακωβίδου, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής του εργοστασίου Ζάχαρης στο Πλατύ, εκπρόσωπος μεγάλης εταιρίας τροφίμων, που ήλθε για την Ημερίδα από την Αθήνα, πολλοί Γεωπόνοι και πολλοί Αγρότες από την Ημαθία, αλλά και από γειτονικούς Νομούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: